lördag 4 maj 2024

inloggad som

Marknadsaktuella Bylife korsar sundet…

|  , ,
|  

LU Holding-bolaget lanserar i maj sin första kommersiella produkt, en smart växtvägg, och ska därför nu ta in tre miljoner kronor. I höst ska Bylife dessutom ingå i en accelerator i Köpenhamn med målet att utveckla framtidens arbetsplats.

– Vi har handfull kunder som förhandsbokat och som vi nu ska leverera de första växtväggarna till, säger Erik Wilson, grundare och vd på Bylife.

Det handlar om en smart växtvägg, med sensorer som övervakar att förhållandena är rätt för växternas överlevnad och ett bevattningssystem som styrs på distans. Grundidén är att med hjälp av grönare kontor bland annat öka produktiviteten och minska antalet sjukskrivningar.

– Maxmålet är att bli ett globalt företag. Vi ser samma trend i hela västvärlden med en ökad medvetenhet kring inomhusmiljöer. Jag var till exempel nyss i Silicon Valley och träffade flera aktörer vars stora utmaning är att få talangerna att stanna kvar i bolaget. De förstod precis vad vi pratar om, säger Erik Wilson.

Bylife ska nu ta in tre miljoner kronor för att satsa på försäljning och etablering av partnersamarbeten, både i Sverige och utomlands, samt utöka tillverkningskapaciteten.

Första steget i Bylifes internationalisering blir acceleratorn FutureOfWork i Köpenhamn. Den organiseras av den prisade danska acceleratorn Accelerace i samarbete med Symbion, ett kontorshotell eller “co-working space” med cirka 450 företag i fyra lokaler i Köpenhamn. Utöver Malmö- och Mincbaserade Bylife ingår även ett danskt, ett tyskt och ett nederländskt bolag i acceleratorn.

– Precis som vi lärt känna kunderna i Skåne och Sverige ska vi nu satsa på Danmark. Det första vi vill visa är att det är ett lyckat koncept på hemmamarknaden, och senare kan vi blicka vidare mot resten av Europa. I första hand kanske det blir just Tyskland och Nederländerna, säger Erik Wilson.

Emiliano Strauss

LU Holding-bolaget lanserar i maj sin första kommersiella produkt, en smart växtvägg, och ska därför nu ta in tre miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.