onsdag 6 december 2023

inloggad som

… men innovationskontoret öppnar nu

I maj startar verksamheten på Malmö universitets nybildade innovationskontor, MaU Innovation. Charlotta Nordenberg, som haft motsvarade funktion på Örebro universitet, har rekryterats för att bli innovationschef. Hon börjar på halvtid i maj och övergår till heltid efter sommaren.

– När högskolan blev universitet så kunde vi bilda ett innovationskontor. Vi har också fått 2,5 miljoner kronor i regleringsbrevet från staten för att utveckla verksamheten. Nu behöver vi utveckla förmågan att identifiera intressant forskning som kan kommersialiseras eller nyttiggöras på andra sätt, säger vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz.

Enheten har redan ett projekt uppstartat, om social innovation, som fått finansiering på två miljoner kronor från Vinnova. Ulrika Cattermole har anställts som projektledare och är redan på plats.

– 60 procent av våra studenter anser sig vara sociala entreprenörer och har idéer för sociala frågor. Det kan handla om klimatet, psykisk ohälsa eller andra samhällsutmaningar där man kan använda entreprenörsskapets logik för att adressera problemen på nya sätt, säger Charlotte Ahlgren Moritz.

Niclas Lindstrand

I maj startar verksamheten på Malmö universitets nybildade innovationskontor, MaU Innovation. Charlotta Nordenberg, som haft motsvarade funktion på Örebro universitet, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad