lördag 25 maj 2024

inloggad som

Tunga namn till Malmöbolaget Eletive

Malmöföretaget Eletive får in tunga namn som nya delägare i en nyemission på 4,7 miljoner kronor. LU Holdings vd Linus Wiebe blir ny styrelseordförande och köper in sig i bolaget tillsammans med bland andra serieentreprenören Christer Fåhraeus och tidigare Minc-chefen Mårten Öbrink. Samtidigt blir Eletive den första investeringen för Mincs nya investeringsbolag Fast Track Capital II.

– Pengarna ska användas till att expandera och ta marknadsandelar, både i Sverige och internationellt. Vi märkte förra året att marknaden tog fart på riktigt. I dag används Eletive av allt från lokala småföretag till stora globala organisationer med tusentals anställda, inom både privat och offentlig sektor, säger Eletives vd Marcus Wennmo.

Eletive har funnits i drygt tre år och utvecklar verktyg för medarbetarundersökningar med funktioner som pulsmätare och realtidsåterkoppling på vecko- eller månadsbasis. Verktyget mäter såväl välmående och engagemang som stressfaktorer på arbetet. Företaget startades av civilingenjörerna Marcus Wennmo och Nils Wilhemsson, tillsammans med psykologen Fredric Malmros.

– Vi noterade tidigt att stressrelaterad ohälsa var ett problem i näringslivet. Utifrån det tog vi fram ett verktyg som kan minska både stressrelaterade sjukskrivningar och personalomsättning, samtidigt som de blir mer produktiva. En stor styrka med Eletive är att vi utgår från att hela organisationen ska driva arbetet tillsammans, inte enbart chefer och HR, säger Marcus Wennmo.

Eletive har i dag sex anställda och sysselsätter totalt 20 personer, inklusive konsulter som arbetar med utveckling av produkten och affären. De tre grundarna är fortsatt huvudägare i företaget, som i och med nyemissionen får en ny styrelse.

– Framför allt ska jag sitta i styrelsen, andra bidrar mer som investerare. Utöver styrelsearbetet ska jag bidra till att bygga företaget och affären. Eletive är spännande för att marknaden växer snabbt, inte bara i Sverige utan i Europa och världen också. Det finns konkurrenter, men som jag ser det har Eletive ett överlägset verktyg, så möjligheterna ser goda ut, säger Linus Wiebe.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Eletive får in tunga namn som nya delägare i en nyemission på 4,7 miljoner kronor. LU Holdings vd Linus […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.