torsdag 25 april 2024

inloggad som

SureCapture växlar upp med ny delägare och VD

Bioeknikföretaget SureCapture Technologies går in i en ny fas med forskaren Celina Wierzbicka som blivande delägare och vd. Bolagets grundare Börje Sellergren räknar med att verksamheten ska kunna komma igång redan före sommaren.

– Vår forskning är på väg in i en utvecklingsfas. Vi behöver därför en vd som kan arbeta med affärsutveckling, prissättning, marknadsanalys, rättighetsfrågor och liknande, säger Börje Sellergren, professor i biomedicinsk teknologi vid Malmö högskola.

SureCapture Technologies är en avknoppning från EU-projektet Biocapture inom EU:s Horizon 2020-program. Bolaget ska utveckla konstgjorda målsökande antikroppar som kan spåra biomarkörer för cancertumörer. Inom Horizon-projektet har man redan utvecklat prototyper och inlett samarbete med diagnostiska företag och forskargrupper som använder dessa i sin forskning.

– Under de två år som återstår av projektet har vi goda chanser att komma igång med verksamheten ordentligt. Det är mindre än en handfull företag i världen som utvecklar den här typen av teknologi och vi har mer än 35 års erfarenhet inom detta område, säger Börje Sellergren.

Bolaget har fått ekonomiskt stöd från bland annat Vinnova, Sten K Johnsons stiftelse och Novo Nordisk via deras HealthTech Talents-program. För att klara nästa fas behövs dock mer kapital och enligt Börje Sellergren har bolaget därför ”många krokar ute just nu”.

Jessika Nord

Bioeknikföretaget SureCapture Technologies går in i en ny fas med forskaren Celina Wierzbicka som blivande delägare och vd. Bolagets grundare Börje […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.