söndag 19 maj 2024

inloggad som

… och söker forskningsavknoppningar

Till skillnad från bankens egen fond ska Fairpoint Capital ha ett brett fokus på industriell teknikutveckling och planen är att samarbeta nära med universitetsmiljön – inte minst i Lund.

– Av de cirka 60 lyckade casen som SEB Venture Capital haft har ungefär hälften varit forskningsavknoppningar med stark koppling till universitetsvärlden, säger Frederick Johansson.

När banken nu bildat ett fristående riskkapitalbolag har gränser dragits för vad SEB Venture Capital ska satsa på.

– SEB Venture Capital fokuserar på finansiell teknologi, som kan stärka bankens position i relation till den ökande efterfrågan på digitala tjänster. Vi tittar istället på all typ av ny teknik som kan vara nyttig för svensk industri och stärker Sveriges konkurrenskraft. Banken har alltid blickat framåt, och det som stärker svensk industri stärker också banken, säger Fairpoints vd Frederick Johansson.

Emiliano Strauss

Till skillnad från bankens egen fond ska Fairpoint Capital ha ett brett fokus på industriell teknikutveckling och planen är att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]