onsdag 5 juni 2024

inloggad som

Revisorn varnar för ProstaLunds framtid

|  
|  

Börsnoterade ProstaLunds revisionsberättelse varnar för att företaget inte har kapital att täcka finansieringen de kommande tolv månaderna.

Bokslutet för 2018 visar på en omsättning på 13,6 miljoner kronor, nästan exakt samma som under 2017. Förlusten efter skatt sjönk från 16,9 miljoner kronor 2017 till 13 miljoner kronor för 2018.

Vd Hans Östlund skriver i sin kommentar i årsredovisningen att företaget gjort organisationsförändringar som minskat kostnaderna både i USA och i Norden och att det finns ett positivt momentum på den nordiska marknaden.

I förvaltningsberättelsen står att läsa att ”Det kan inte uteslutas att ProstaLund i framtiden kan behöva anskaffa ytterligare kapital. Bolaget kan inte heller garantera att eventuellt ytterligare kapital kan anskaffas. ”

– Som det är just nu har jag inget mer att säga än att vi har en ren revisionsberättelse. Den finansiella ställningen är ingen ny information, säger Hans Östlund till Rapidus.

Har ni några planer nu för att ta in nytt kapital?

– Det kan jag inte svara på. Naturligtvis tar vi ansvar för företagets finansiering, det är en del av vårt arbete, men om det sker genom nytt kapital eller ökad försäljning återstår att se.

Niclas Lindstrand

Börsnoterade ProstaLunds revisionsberättelse varnar för att företaget inte har kapital att täcka finansieringen de kommande tolv månaderna. Bokslutet för 2018 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Danmarkskollen – Swifties, troll och krig

    ,
    Danskarna pratar gärna om Sverige när något går fel, som Sverigedemokraternas trollfabrik. Men det finns också en viss avundsjuka från Köpenhamn, till exempel när superstjärnor som Taylor Swift inte tar sig över sundet.