onsdag 6 december 2023

inloggad som

Ordföranden: “Vi befinner oss redan på mycket stabilare grund”

Vid en extra bolagsstämma i slutet av januari lämnade bland andra tidigare vd:n Carl Silbersky och näringslivsprofilen Hampus Jakobsson det krisande hårdvaruföretaget Mionix styrelse. Samma stämma gav även den nya styrelsen befogenhet att genomföra en eller flera nyemissioner.

– En grupp av ägarna som fortsatt tror på bolaget föreslog en ny styrelse som stämman valde. Denna styrelses uppdrag från ägarna är att göra en omstart med temat ”back to the roots”, det vill säga fokus på gaming, skriver Stefan Lindeberg, ordförande på Mionix, i ett meddelande till Rapidus.

Tidigare har Rapidus rapporterat om bolagets bakslag i distributionen under 2017, vilket halverade deras omsättning till runt 15 miljoner kronor det året. Och senast i november meddelade tidigare vd:n Carl Silbersky för Rapidus att han överlämnat posten till bolagets tidigare chefsdesigner Joakim Borg. Samtidigt skulle Silbersky behålla sin plats i styrelsen, men det höll alltså inte längre än ett par månader.

Nu har dessutom bolaget bytt vd igen, till Växjö-baserade grundaren Peter Nygren. I den nya styrelsen finns inga representanter i Skåne.

– Vi har sedan stämman aktivt jobbat med både långsiktiga och kortsiktiga frågor inom rekrytering, produkter, försäljningskanaler, finansiering och så vidare. Redan idag befinner vi oss på mycket stabilare grund än bara för några månader sedan, inom samtliga områden, till exempel en ökande försäljning, skriver Stefan Lindeberg.

Emiliano Strauss

Vid en extra bolagsstämma i slutet av januari lämnade bland andra tidigare vd:n Carl Silbersky och näringslivsprofilen Hampus Jakobsson det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad