tisdag 30 april 2024

inloggad som

Lösning i sikte för Business Region Skåne…

Business Region Skåne ska kunna hålla alla avtal för film och event i Skåne. Det är resultatet av ett möte mellan representanter för regionstyrelsen och Business Region Skåne.

– Vi är positiva till Business Region Skånes verksamhet och ska se till att de kan hålla alla löften som de gett. Pengarna som utlovats i olika projekt ska gå fram, de finns avsatta på regionstyrelsens konto, säger Jonas Duveborn (M), politisk sekreterare till regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson, till Rapidus.

Rapidus skrev förra veckan om att framtida filmproduktioner och events i Skåne riskerade att inte blir av sedan Business Region Skåne fått besked om att det finansiella stödet för 2019 skulle utebli. Efter en skrivelse till regionstyrelsen hölls därför ett möte under måndagen där en ny lösning presenterades.

– Osäkerheten har mest varit på formell nivå, om Business Region Skåne verkligen kan rekvirera medel utan att specificera enskilda projekt. Där är vi fortsatt tveksamma vilken väg som ska gälla framåt, säger Jonas Duveborn.

Redan nästa vecka kan regionstyrelsen tillföra 4,3 miljoner kronor som ska räcka för de projekt som dotterbolagen Film i Skåne och Event in Skåne tecknat avtal för.

– Vi kan inte lova saker som sedan inte går att lite på, så nu rätar vi ut alla frågetecken om just de här ärendena. Rent formellt kan vi klubba det redan nästa vecka, säger Jonas Duveborn.

Niclas Lindstrand

Business Region Skåne ska kunna hålla alla avtal för film och event i Skåne. Det är resultatet av ett möte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad