söndag 28 april 2024

inloggad som

Ifrågasätt plockar första kunden inom nytt affärsområde

Malmöbolaget Ifrågasätt, vars kommentatorslösning ska stävja näthat, breddar sin verksamhet på flera områden. Utöver att utveckla av en ny mjukvara för liverapportering har bolaget plockat första kunden inom ett nytt segment.

– Vi breddar oss från bara dagstidningar till andra typer av medier, där SPF Seniorerna är första typen av avtal i den riktningen. Där har vi har sett ett stort intresse från magasin och branschtidningar, säger vd och medgrundare Gustav Hjärn till Rapidus.

Den nya liverapporteringsmjukvaran ska bland annat öka livslängden på rapporteringen och tanken är att ha en testversion klar vid månadsskiftet. Parallellt förbereder bolaget för en utlandsexpansion – troligen i ett nordiskt land under året.

I Ifrågasätts kommentatorslösning måste den som kommenterar uppge namn, personnummer och postort vid registrering. Dessutom analyseras varje inlägg innan publicering. Bland kunderna märks Göteborgs-Posten och samtliga Stampen-tidningar, Dagens Industri, Dagens Nyheter och flera Gota Media-tidningar.

Sex personer exklusive projekt- och timanställda arbetar i bolaget. Ägare är, utöver grundarna, bland annat Peter Enberg, tidigare vd för Kung Markatta, och Thomas Wiklund från Dendera Venture.

Emily Binks

Malmöbolaget Ifrågasätt, vars kommentatorslösning ska stävja näthat, breddar sin verksamhet på flera områden. Utöver att utveckla av en ny mjukvara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.