fredag 3 maj 2024

inloggad som

Trelleborg värvar politisk sekreterare från Region Skåne

Sofia Bennet slutar på Region Skåne för att bli politisk sekreterare i Trelleborg. Hon har arbetat för regionen i nästan tio år och var senast pressansvarig för Regionfastigheter.

– Att jag jobbat så länge med regional utveckling beror på att jag älskar Skåne. Det finns några kommuner som är extra intressanta och Trelleborg är en av dem. Hamnkommunerna är över huvud taget väldigt intressanta och Trelleborgs hamn har stora möjligheter, säger Sofia Bennet till Rapidus.

I sin nya roll kommer hon att arbeta nära kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M), som också var den som kontaktade henne om tjänsten. Det är första gången hon har ett politiskt utsett uppdrag.

– Jag har ingen bakgrund inom politiken så det var lite otippat, även om jag är medlem i Moderaterna. Som politiskt tillsatt kommer man närmare besluten i ett tidigt skede, det känns väldigt intressant, säger Sofia Bennet.

Hon tillträder sin nya tjänst i Trelleborg den 1 maj.

Niclas Lindstrand

Sofia Bennet slutar på Region Skåne för att bli politisk sekreterare i Trelleborg. Hon har arbetat för regionen i nästan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.