söndag 12 maj 2024

inloggad som

Hackathon i Helsingborg vill lösa e-handelsutmaningar

I maj hålls Last Mile Hack för första gången. Målet med hackathonet är att utveckla nya lösningar och samarbetsmöjligheter för e-handelsbranschen.

– E-handel växer så himla mycket och det har väl inte undgått någon att de som distribuerar paketen i värsta fall går på knäna och i bästa fall har utmaningar, säger projektledare Calle Norling.

En av branschens utmaningar är att hitta lösningar som ger lika villkor till landsbygd och urbana miljöer. Fokus i hackathonet ligger på den ”sista milen” av logistikedjan, alltså den mellan distributionsterminalen och konsumenten.

Last Mile Hack hålls i maj på Lunds universitet campus och Mindpark i Helsingborg. I dagsläget ligger taket på 250 deltagare.

Övriga aktörer som är med och anordnar är ideella föreningen Floe, E-commerce Park of Sweden, LU-plattformen Relog samt Vinnova som finansierar eventet med 300.000 kronor.

Emily Binks

I maj hålls Last Mile Hack för första gången. Målet med hackathonet är att utveckla nya lösningar och samarbetsmöjligheter för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen