lördag 27 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Atos Medicals nytillträdde vd…

… Britt Mellby Jensen, som senast kommer från vd-posten på danska Zealand Pharma, ett utvecklingsbolag med flera läkemedelskandidater. Atos Medical utvecklar och säljer medicintekniska produkter riktade mot patienter som opererat bort struphuvudet och omsatte 2017 nära 1,3 miljarder kronor.

Du ska som ny vd accelerera verksamhetens tillväxt, enligt ett pressmeddelande. Hur då?

– Jag anser att Atos har stor potential att kunna fortsätta växa organiskt, både på existerande och nya marknader. Det är för tidigt för mig att säga något om eventuella förvärv av andra bolag.

Vilken är din speciella styrka?

– I mina senaste positioner på Zealand Pharma, ett börsnoterat bolag, och Dako med rapportering till en amerikansk organisation, har jag visat att jag kan skapa starka team och bestämma riktning så att vi jobbar mot samma mål. Nu får jag lära mig lite nytt, inom medicinteknik, eftersom jag tidigare mest jobbat med läkemedel och diagnostik.

Hur ser du på bolagets verksamhet i Hörby?

– Hörby är Atos Medicals hjärta, företaget grundades där och hade huvudkontoret där tills man flyttade det till Malmö för några år sedan. I Hörby finns jättefina produktionsfaciliteter och en utvecklingsavdelning med dedikerade och kompetenta medarbetare. Vi ska fokusera på slutanvändarna och säkra utvecklingen av nya produkter i Hörby.

Elisabet Ottosson

… Britt Mellby Jensen, som senast kommer från vd-posten på danska Zealand Pharma, ett utvecklingsbolag med flera läkemedelskandidater. Atos Medical […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.