torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nätverket Brightful läggs ned

|  
|  

Den ideella organisationen Brightful, som sedan 2012 har fört samma hundratals högstadieungdomar med mentorer, läggs ned. Brightful fick Rapidus årliga Friskt Vågat-pris 2015.

– Vi känner oss färdiga med verksamheten. När vi startade fanns en viktig funktion, men nu fyller många andra organisationer samma behov, inte minst i Rosengård där Brightful startades, säger grundaren Fatime Nedzipovska till Rapidus.

Runt 300 ungdomar har blivit en del av nätverket, inklusive mentorer. Brightful har också haft utbytesprogram med andra unga i Manchester under åren.

– Det var aldrig tänkt att bli så här stort, men när jag själv var student kände jag ett behov av den typen av nätverk som vi byggde upp. Hur många som fått jobb genom oss har jag inte räknat, men jag vet många som fått praktik, jobb eller bara varit varandras referenser. Det kan vara den största gåvan när man inte har någon arbetslivserfarenhet, säger Fatime Nedzipovska.

I april avvecklas verksamheten, men Fatime Nedzipovska säger att det inte är det sista som folk kommer höra från Brightful.

–Det kommer en överraskning senare, vi vill inte att folk ska glömma bort att Brightful funnits.

Niclas Lindstrand

Den ideella organisationen Brightful, som sedan 2012 har fört samma hundratals högstadieungdomar med mentorer, läggs ned. Brightful fick Rapidus årliga Friskt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad