måndag 5 juni 2023

inloggad som

King värvar ny chef till Malmöstudion

Spelbolaget King har fått en ny ledare för Malmökontoret i David Nelson, sedan den tidigare studiochefen Daniel Svärd gått vidare till rollen som chef för det amerikanskägda bolagets livespel i Stockholm.

”Jag har arbetat på King i snart sex år och är väldigt glad över att nu axla rollen som studiochef här i Malmö. Jag ser fram emot att arbeta med våra fantastiska team som uppvisar både talang och mångfald. Tillsammans vidareutvecklar vi Pet Rescue-franchisen och fortsätter att lägga stort fokus på innovation och kreativitet för att överraska och engagera våra spelare”, skriver David Nelson i ett mejl till Rapidus.

King köptes upp av Activision Blizzard 2016, och i sin senaste kvartalsrapport aviserade moderbolaget personalneddragningar om motsvarande 800 tjänster globalt. Samtidigt skulle resurser styras om till storsäljande spelserier som just King-utvecklade Candy Crush.

King har inte velat uppge hur om alls nedskärningarna påverkar Malmöstudion, men enligt tidigare uppgifter till Breakit har bolaget beslutat att stänga ned sina spelstudios i San Francisco och Seattle.

Felicia Frithiof

Spelbolaget King har fått en ny ledare för Malmökontoret i David Nelson, sedan den tidigare studiochefen Daniel Svärd gått vidare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl