torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Wihlborgs blir majoritetsägare i Ideon

Genom Wihlborgs förvärv av Ideon-fastigheterna Nya Vattentornet 2 och 4 ökar Wihlborgs ägarandel i Ideonbolaget sannolikt från 34 till 67 procent. Enligt Ideon Science Parks vd, Mia Rolf, kommer det inte att medföra någon förändring för Ideons verksamhet.

– Wihlborgs övertar Vasakronans åtaganden i sin helhet och vi räknar därför med att fortsätta precis som tidigare, säger hon till Rapidus.

Ideonbolaget håller styrelsemöte på onsdagseftermiddagen och först efter mötet står det klart om Wihlborgs också köper Vasakronans aktier i bolaget, och inte bara deras fastigheter på området.

För Wihlborgs är fastighetsaffären ett bra komplement till nuvarande portfölj, och de ser det som ett naturligt steg i deras satsning på ökad tillväxt i Lund. Däremot vill de inte på förhand kommentera om de också köper Vasakronans aktier.

– Det finns en stor potential i Lund, inte minst genom pågående mobilitetsprojekt och bilindustrins etablering. Med detta förvärv hoppas vi kunna öka vårt engagemang i Ideon Science Park, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs.

Ideon har för närvarande 400 aktiva företag som delar på en yta om 300.000 kvadratmeter.

Jessika Nord

Genom Wihlborgs förvärv av Ideon-fastigheterna Nya Vattentornet 2 och 4 ökar Wihlborgs ägarandel i Ideonbolaget sannolikt från 34 till 67 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.