måndag 29 april 2024

inloggad som

Fyra frågor till Sparbanken Skånes vd Bo Bengtsson…

|  
|  

…om bankens bokslutskommuniké, som släpptes i dag.

I er bokslutskommuniké framgår det att ni ökar ert resultat exklusive goodwillavskrivningar och före skatt till 705 miljoner kronor 2018 jämfört med året innan. Vad är bakgrunden?

– Ett starkt räntenetto med låg kostnadsutveckling, vi har till och med minskade kostnader i år. Hela vår bransch är inne i en digitalisering och vi är i ett läge där det är viktigt att hålla i kostnaderna.

Det snackas om lågkonjunktur. Hur förhåller ni er till det?

– I stort sett jobbar vi på som vanligt men det är klart att vi tittar på bostadsbyggarsektorn där vi tror det kan bli en avmattning, där är vi extra noga. Sedan gäller det för oss att följa företagsutlåningen på nära håll. På det lokala planet är strukturförändringar, inom exempelvis handeln, lika viktigt att bevaka som konjunkturförändringar. Det gäller att vara nära kunderna och deras planer.

Vad har Sparbanken Skåne för mål under 2019?

– Fortsätta den goda utvecklingen, det går bra för oss på bolånesidan och företagssidan. Den goda utvecklingen 2018 ska vi behålla 2019, även om vi ser en liten avmattning för 2019. Vi hade inga kreditförluster, med en lägre konjunktur kommer vi se det, det ser vi som normalt.

Ser ni några förändringar framöver gällande era kontor?

– Vi ser löpande över kontorslösningar, har inga förändringar att kommunicera nu. Men ser man på bankutvecklingen och den digitala utvecklingen så är vi inte främmande för att vi kommer se förändringar framöver.

Sparbanken Skåne har 26 kontor i 15 kommuner, 550 personer arbetar i banken. Tre skånska sparbanksstiftelser är huvudsakliga ägare, med Swedbank som fjärde delägare. 

Emily Binks

…om bankens bokslutskommuniké, som släpptes i dag. I er bokslutskommuniké framgår det att ni ökar ert resultat exklusive goodwillavskrivningar och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.