torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Fyra frågor till Henrik de Vries…

…ny verksamhetschef för Tillväxt Helsingborg, som verkar för att skapa fler arbetstillfällen i stadens näringsliv. Stiftelsen har varit utan chef sedan Bengt Ericsson hastigt lämnade uppdraget i september 2018.

Berätta, vad är det för uppdrag du har framför dig?

– Mitt viktigaste uppdrag är att erbjuda näringslivet stöd i vidareutveckling. Många företag är i spannet mellan fem och 50 anställda och har kanske kommit till en plats där de känner sig färdigutvecklade, trots att det finns mer potential att ta fram. Målet är att skapa fler arbetstillfällen i Helsingborg, via ett växande och hälsosamt näringsliv.

Vilken är den största utmaningen?

– Det är många saker. En är att få ut budskapet att vi finns, att den här tjänsten finns att tillgå i Helsingborg. En annan är att para ihop rätt rådgivare och finansiärer med rätt bolag.

Du har tidigare arbetat i Malmö och med inkubatorsverksamhet i Trelleborgs kommun. Hur väl känner du Helsingborgs näringsliv?

– Jag ska villigt erkänna att jag är ganska ny här. Jag vet hur de kommunala funktionerna fungerar, men det är en utmaning i sig att sälja in mig själv och lära känna alla företag. Men min företrädare har gjort ett bra grundarbete, det är inte så att jag kommer till ett blankt papper.

Du kommer själv närmast från rollen som regionchef på Radix Kompetens, som gick från supergasell till konkurs. Vad tar du med dig av den erfarenheten?

– Jag kan väl säga att den resan gav mig insikten om hur viktigt det är att ha en långsiktig planering av finansieringen av bolag.

Felicia Frithiof

…ny verksamhetschef för Tillväxt Helsingborg, som verkar för att skapa fler arbetstillfällen i stadens näringsliv. Stiftelsen har varit utan chef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.