söndag 19 maj 2024

inloggad som

SEB-chef blir vd för Crafoordska stiftelsen…

Leif Andersson, tidigare SEB:s chef för institutioner och stiftelser i södra Sverige, är ny vd för Crafoordska stiftelsen. Han har suttit i stiftelsens styrelse under 2018 och tog över vd-posten vid nyår.

– I min förra roll har jag har haft mycket att göra med min företrädare Lennart Nilsson och styrelseordföranden Ebba Fischer. När jag fick frågan var det ingen tvekan, detta är ett av de finaste jobben som finns inom stiftelseverksamhet, säger Leif Andersson till Rapidus.

Nu blir han vd för en stiftelse som varje år delar ut tiotals miljoner kronor till forskning – utan att själv ha någon bakgrund inom forskning, universitet eller högskolor.

– Egentligen har jag ingen relation till universitetsvärlden, men jag har jobbat med stiftelser i så många år att jag har träffat många forskare och fått en god bild av hur de får anslag. Året som jag suttit i styrelsen har jag ägnat till stor del åt att träffa rektorer och dekaner i Lund och Malmö för att lära mig så mycket som möjligt, säger Leif Andersson.

Några stora förändringar i verksamheten för Crafoordska stiftelsen ser han inte framför sig.

– Allting fungerar väldigt väl, både vad gäller kapitalförvaltningen och de bidrag vi ger. Vad jag kan göra är finjustering och att se över kommunikationen så att vi blir bättre på att förmedla vad vi gör.

Niclas Lindstrand

 

Leif Andersson, tidigare SEB:s chef för institutioner och stiftelser i södra Sverige, är ny vd för Crafoordska stiftelsen. Han har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]