onsdag 1 maj 2024

inloggad som

IT-entreprenören tar över Empear…

Hamdija Jusufagic tar över kontrollen av Empear samtidigt som vd:n och medgrundaren Martin Stenlund helt lämnar verksamheten. Med dubblad omsättning i bagaget siktar Jusufagic på att ta in en kvarts miljard i riskkapital till det lilla Malmöbolaget.

Hamdija Jusufagic, som är grundare av 200-mannabolaget System Verification i Malmö, blev delägare i Empear 2016. Nu tar han över Martin Stenlunds aktier och får därmed en majoritetspost i Empear. Övertagandet sker via två investeringsbolag, där även Christian Kvist på finansbolaget Coeli och Filip Bucin, partner på Maqs i Malmö, har andelar.

Under året har försäljningen börjat ta fart ordentligt i Empear, säger Hamdija Jusufagic. Han räknar med dubbla omsättningen jämfört med 2017, då den stannade på 3,8 miljoner kronor.

– Vi kan även med stor sannolikhet säga att vi mer än fördubblar omsättningen under 2019, med ökad lönsamhet. Det handlar bland annat om att vi fått in en del nya globala företag som kunder och att existerande kunder växlat upp. De har också börjat binda upp sig med treårsavtal, så nu har vi lättare att prognostisera försäljningen, säger Hamdija Jusufagic till Rapidus.

Empear har i dag kunder på tre kontinenter men fortfarande bara fem anställda under Adam Tornhill, som övertagit vd-posten. För att kunna expandera framöver siktar Hamdija Jusufagic på att ta in 250 miljoner kronor i riskkapital.

– Vi har fått ett starkt intresse från större utländska investmentbolag och är i dialog med ett par stycken. Just nu finns det gott om riskkapital, men få bra idéer där ute, säger han till Rapidus.

Empear grundades 2015 av Adam Tornhill och Martin Stenlund. Bolaget är baserat på Adam Tornhills idéer om att använda tekniker från kriminalpsykologin för att hitta potentiella felkällor i mjukvaruutveckling.

Produkten CodeScene analyserar stora mängder kod och identifierar de delar som riskerar att orsaka problem och därmed kostar mest pengar att fixa till och underhålla. Såväl tekniska som sociala aspekter av utvecklingsarbetet vägs in, exempelvis hur utvecklingsteamet fungerar tillsammans.

Erik Olausson

Hamdija Jusufagic tar över kontrollen av Empear samtidigt som vd:n och medgrundaren Martin Stenlund helt lämnar verksamheten. Med dubblad omsättning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad