fredag 3 maj 2024

inloggad som

Media Evolutions Citys nya lokaler nästan fulla

Media Evolution City slår upp portarna för sina nya lokaler i Gängtappen i mars. Redan nu är 70 procent belagt och vd Magnus Thure Nilsson kollar efter ytterligare lokaler.

– Vi räknar med att det är 100 procent belagt vid inflyttning vilket gör att vi tittar framåt: om vi ska skaffa fler kvadratmeter, skapa ett nytt koncept någon annanstans, där för vi diskussioner i Malmö, Sverige och internationellt, säger Magnus Thure Nilsson till Rapidus.

I ikoniska Gängtappen tar Media Evolution över de två nedersta våningarna om totalt 1.500 kvadratmeter. Där kommer kontor, möteslokaler och restaurang finnas. På våningarna planeras 100 platser fördelat på 16 kontor och 10 mötesrum.

– Vi bygger om hela parken utanför, entrén kommer bli helt ny, och öppnar upp hela första våningen, säger Magnus Thure Nilsson.

Ett tiotal nya hyresgäster är klara. Bland de som flyttar in märks MyNewsdesk, som är hyresgäst sedan tidigare, Øredev, kommunikationsbyrån Le Pacte, och Mine, som vill öka mångfalden i arbetslivet. Telavox, Notified och Oatly är några bolag som sitter hos Media Evolution City sedan tidigare.

I dagsläget hyr Media Evolution City de två första våningarna i byggnaden vid Dockan, övriga två hyrs ut till företag som Media Evolution väljer ihop med fastighetsägaren Wihlborgs. Jenny Berg Nilsson och Alexander Jönsson är tillsammans ansvariga för de två husen.

Bland Wihlborgsfastigheten Gängtappens övriga hyresgäster finns bland annat Länsförsäkringar, Additude och Hypergene.

Emily Binks

Media Evolution City slår upp portarna för sina nya lokaler i Gängtappen i mars. Redan nu är 70 procent belagt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.