fredag 26 april 2024

inloggad som

Bonnier köper resten av HittaHem

Fram till hösten ägde Bonnier News runt 90 procent av HittaHem. Nu har mediehuset tagit över hela bostadsförmedlaren.

– Vi har blivit uppköpta till 100 procent av Bonnier News relativt nyligen, för två månader sedan, säger HittaHems vd Fredrika Haglund som tog över vd-posten efter Mathias Bergman i våras.

HittaHem har parallellt införlivats i nya affärsområdet Bonnier News Bostad, och flyttade nyligen in i Bonniers lokaler på Triangeln i Malmö.

– I Bonnier News Bostad finns framförallt säljare som jobbar inom Bonnier News Sales, våra HittaHem-säljare och de säljarna samarbetar. Där görs bostadsbilagor och digitala produkter. Vi har en person som är projektledare under uppstarten, Robert Danowsky, men det är inte beslutat vem som kommer vara chef över det affärsområdet, säger Fredrika Haglund.

HittaHems verksamhet är fördelad på två ben. Intresserade köpare kan via HittaHem se bostäder som ännu inte är utlagda på mäklares hemsidor. Där kan användaren bevaka objekt och ta kontakt med berörd mäklare.

Det andra benet är ett egenutvecklat system för mäklare, som samlar in information om hur köpare beter sig på marknaden. Systemet integreras med mäklarnas kundhanteringssystem och innefattar även marknadsföring via bland annat e-post och sociala medier. HittaHem har avtal med bland annat Mäklarhuset och Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

HittaHem sysselsätter 15 personer. Ifjol landade omsättningen på 19 miljoner kronor.

Emily Binks

Fram till hösten ägde Bonnier News runt 90 procent av HittaHem. Nu har mediehuset tagit över hela bostadsförmedlaren. – Vi har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.