torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Handelskammaren sätter fokus på Öresundsregionen

|  
|  

Sydsvenska Industri- & Handelskammaren drar nästa år igång en ny arbetsgrupp bestånde av lokala företagsledare, understödda av ett internt sekretariat från Handelskammaren. Målet är att ge en aktuell bild av Öresundsregionens näringsliv.

Per Tryding, vice vd på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, pekar på att organisationens senaste stora rapport om möjligheter och utmaningar för Öresundsregionens näringsliv kom 2012. Sedan dess har vi bland annat haft flyktingkris och Brexit-förhandlingar, samtidigt som ESS och Fehmarn Bält-fördindelsen rycker närmare.

”Bron är snart 20 år och vi har en ny generation företagsledare nu. Hur ser den nya generationens visioner och idéer ut? Vi är mer globala och politiken är annorlunda. Business är annorlunda. I dag finns till exempel flera Öresunds-integrerade företag med egen erfarenhet. Det fanns det inte när bron öppnade”, skriver Per Tryding i ett mejl till Rapidus.

Ännu är inga namn klara, men den nya arbetsgruppen av företagsledare ska formeras efter nyår med målet att ha en första delrapport klar till maj.

”Vi skall såklart stämma av med de danska näringslivsorganisationerna och med danska företagsledare och forskare”, skriver Per Tryding.

Vilka blir de viktigaste frågorna?

”Gruppen skall få definiera detta men det finns flera saker. Generellt handlar det ju om hur vi kan använda den samlade regionen för att få hävstång på tillväxten. Makromiljön runt om Öresund behöver tas med – vad sker i EU, vad sker globalt och vad betyder det?”

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Sydsvenska Industri- & Handelskammaren drar nästa år igång en ny arbetsgrupp bestånde av lokala företagsledare, understödda av ett internt sekretariat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.