torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nyfinansierat IT-bolag stöper om

I en emission på 3,7 miljoner kronor fick Devv.jobs, som nyligen bytt namn från Devv.it, två nya delägare. Samtidigt har Helsingborgsbolagets mjukvara för automatiserad IT-rekrytering gjorts om och nylanserats.

Initialt var mjukvaran till för att företag kunde skulle lägga in jobbannonser för utvecklare, för att sedan få förslag på möjliga rekryter. Nu fungerar plattformen mer direkt då företagen ska kunna söka efter arbetssökande utan att lägga in en annons.

– Det är som en Googlesökning där du direkt kan se dina träffar och få kontakt med dem på en gång, säger Kristian Ledel, grundare och vd på Devv.jobs.

Tanken framöver är att vidareutveckla mjukvaran för att kunna integrera den i andra rekryteringssystem, vilket Ledel menar är ett sätt att kringgå konkurrensen. Det skulle innebära att de som integrerar mjukvaran även får tillgång till bolagets databas med arbetssökande, som enligt Ledel är uppe i omkring 20.000 personer som verifierats av bolaget.

Vid emissionen får Devv.jobs – utöver 3,7 miljoner kronor – även två nya delägare. Det rör sig om Gustav Rosander, med bakgrund som fastighetsrådgivare på Lernia och Niras Sweden, samt tv-profilen Michael Hjorth genom riskkapitalbolaget Indian Nation.

Hjorth gjorde sig känd som en av manusförfattarna bakom succéserien ”Svensson, Svensson” och grundaren av numera Bonnierägda produktionsbolaget Tre Vänner. För två år sedan sålde han dessutom aktier i det nu krisande spelbolaget Starbreeze Studios för 45 miljoner kronor.

Starbreeze är sedan innan en av Devv.jobs större kunder, tillsammans med Deutche Börse Group och mjukvarubolaget Vainu.io. Sammanlagt har Devv.jobs över 100 kunder och årets omsättning kommer landa på runt 4 miljoner kronor, uppger Kristian Ledel. Nästa år är planen att ta in en större summa riskkapital.

Emiliano Strauss

I en emission på 3,7 miljoner kronor fick Devv.jobs, som nyligen bytt namn från Devv.it, två nya delägare. Samtidigt har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.