torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Auranest förvärvar Malmöfirma och teknikchef

IT-bolaget Auranest i Lund, som utvecklat en webbtjänst för arbetssökande, har förvärvat Malmöfirman Careerwise vars jobbmatchningsteknik bygger på artificiell intelligens. I affären medföljer Careerwises grundare Babak Vahidi som blir Auranest nye teknikchef.

– Främsta anledningen att vi förvärvat Careerwise är inte produkten i sig, utan den kompetens vi får in inom AI som vi hoppas kunna tillämpa i våra tjänster framöver, säger Auranests marknadschef Gustaf Straht till Rapidus.

Careerwise mjukvara parar ihop arbetssökande med företag och lediga tjänster genom att låta artificiell intelligens matcha sökandes arbetslivserfarenhet, intressen och karriärsmål mot företagens behov, uppger Gustaf Straht.

Tekniken matchar i sin tur Auranests behov, vars plattform hjälper arbetssökanden att skapa och hantera profiler på olika rekryteringssajter och jobbdatabaser. Idag har man kunder främst inom försäkringsbranschen, bland fackförbund och omställningsföretag, som Kommunal, Lärarnas Riksförbund och Manpower.

Under året har Auranest skrivit avtal med två större fackförbund – ett av dem Sveriges Elektrikers Fackförbund – och även fått Arbetsförmedlingen som kund.

– Vi har blivit lönsamma och kan stå på egna ben. Vårt produktutbud är större och fler organisationer har fått upp ögonen för oss, säger Auranests vd Philip Stankovski.

Auranest grundades 2014 av Philip Stankovski, Frode Thorsén och Alexander Liljengård. Bolaget ägs till två tredjedelar av grundarna samt personalen. Största externa ägare är finansmannen Peter Nilsson och Bonnier News Group, som i början av 2015 tillsammans gick in med fem miljoner kronor. Sedan dess har bolaget tagit in ytterligare tio miljoner kronor i riskkapital.

Auranest har 15 anställda: 13 i Lund och 2 i Stockholm. Planen är att växa med ytterligare 5 personer nästa år. 2017 omsatte Auranest 6,5 miljoner kronor och visade ett minusresultat på 3,5 miljoner kronor. Prognosen för 2018 är en omsättning på 11 miljoner kronor och ett litet överskott.

Magnus Erlandsson

IT-bolaget Auranest i Lund, som utvecklat en webbtjänst för arbetssökande, har förvärvat Malmöfirman Careerwise vars jobbmatchningsteknik bygger på artificiell intelligens. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]