torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fortsatt motvind för Mionix

|  ,
|  ,

2018 skulle bli genombrottsåret för Malmöbaserade hårdvaruföretaget Mionix. Vd Carl Silbersky såg fram emot en tredubblad omsättning med ett nytt sortiment äntligen ute på marknaden efter förseningar som gjorde 2017 till ett mellanår. Men så blev inte fallet.

– Det blev precis tvärtom. Vi fick stora problem med vår distributör i Europa och var tvungna att byta distribution. För ett litet företag som oss innebär det ett rejält bakslag. Vi har fått igång försäljning i både USA och Asien. Det var Europa som ställde till det, säger Carl Silbersky till Rapidus.

För drygt ett år sedan lanserades ett nytt sortiment av avancerade och designade tangentbord och datormöss för spelare. 2018 blev också det sista året för honom själv som vd för Mionix, nyligen lämnade han över posten till Joakim Borg, som varit chefsdesigner på företaget.

– Nu tar gänget som sitter med själva utvecklingen över bolaget, men jag blir kvar i styrelsen.

Carl Silbersky övergår till en post som affärsutvecklingschef på börsnoterade BIMobject, vars molntjänst gör att tillverkare av bland annat möbler och byggelement kan skapa virtuella kopior av sina produkter.

2017 omsatte Mionix runt 15 miljoner kronor. Det är hälften så mycket som föregående räkenskapsår, som dock var förlängt till 18 månader.

Niclas Lindstrand

2018 skulle bli genombrottsåret för Malmöbaserade hårdvaruföretaget Mionix. Vd Carl Silbersky såg fram emot en tredubblad omsättning med ett nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.