onsdag 6 december 2023

inloggad som

Malmö universitet Holding bolagiseras

Det har gått tio månader sedan Malmö högskola blev universitet – och ungefär ett år sedan Rapidus rapporterade om planerna kring universitetets holdingbolag. Nu har Malmö universitet Holding bolagiserats.

Än så länge är de konkreta planerna kring holdingbolaget inte fastspikade men de väntas bli klara inom kort, uppger vicerektor Charlotte Ahlgren Moritz för Rapidus. Bolagets syfte är att kommersialisera forskningsresultat från det nya universitetet och initialt kommer 1,5 miljoner kronor finnas till förfogande.

I dagsläget består styrelsen av Charlotte Ahlgren Moritz, som även ansvarar för samverkan och innovation, rektor Kerstin Tham och Carl-Henrik Bonde, chefscontroller på universitetet.

Emily Binks

Det har gått tio månader sedan Malmö högskola blev universitet – och ungefär ett år sedan Rapidus rapporterade om planerna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad