lördag 3 juni 2023

inloggad som

Kockums skonas inte i Saabs svältkur

Igår släppte noterade försvarskoncernen Saab nyheten att de ska minskar personalstyrkan i Sverige med 850 personer. Anledningen är bland annat att Saabs affärsområden förändras i riktning från utveckling mot produktion och därmed behöver manna om. Det gäller även Saab Kockums, uppger Saab Grops kommunikationsdirektör Sebastian Carlsson för Rapidus.

– Det finns ingen plan på något stort varsel, utan minskningen som ska vara slutförd under 2019 kommer till största delen ske genom naturliga avgångar och att konsulter får sluta, säger Sebastian Carlsson.

Av Saabs svenska personal på runt 17.000 är det 300 anställda och 550 konsulter som kommer få lämna företaget.

– Som helhet har Saab haft en enormt stark tillväxt, 50 procent de senaste fyra åren. När man nyanställer tusentals personer blir arbetet till slut ineffektivt. Vi vill säkerställa att vi är lönsamma även om tio år, säger Sebastian Carlsson till Rapidus.

Saab Kockums är ett av sex affärsområden, och omfattar förutom Malmö även en lika stor verksamhet i Karlskrona och mindre enheter i Helsingborg och Muskö i Stockholms skärgård. Som Rapidus nyligen rapporterat har personalstyrkan i Malmö mer än fördubblats sedan Saab köpte Kockums av Thyssenkrupp Marine Systems 2014. I dag arbetar 600 anställda vid utvecklingsavdelningen i Malmö under nytillträdda platschefen Cecilia Larsson. /Elisabet Ottosson

Igår släppte noterade försvarskoncernen Saab nyheten att de ska minskar personalstyrkan i Sverige med 850 personer. Anledningen är bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl