torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Entreprenörsstrio vill skapa center för uppstartsbolag i Malmö

Visionen är ett hus där uppstartsbolag, investerare och affärsänglar är samlade under samma tak. Planen är att ha ett utrymme med runt 400 kontorsplatser klart nästa sommar.

Bakom initiativet står Jeremie Poirier, verksamhetsledare för Malmö Startups, samt Sanna Kahlström och Karstern Deppert: vd respektive grundare av Collaboration Concepts som driver Mindpark i Helsingborg och Hyllie och E-commerce Park.

– Vi letar efter en plats just nu. Vi har tittat på ett par platser och vi har ett par mogna startups som är intresserade, de är 400 personer och kan flytta in sommaren 2019, säger Jeremie Poirier till Rapidus.

Därför räknar trion inte med att behöva gå in med något kapital till en början. Allt från nya uppstartsbolag med mindre än en handfull anställda till mer utvecklade med uppemot 100 medarbetare ska finnas i centret. Utöver kontorsplatser ska det fyllas med så kallade ”coworking spaces”– kontorslokaler med bord och wifi som hyrs ut tillfälligt – och plats för event.

– Iden är att ha en plats för hela ekosystemet och skapa synergier mellan folk som sitter i byggnaden, vi tror det leder till mer framgång, säger Jeremie Poirier.

Emily Binks

Visionen är ett hus där uppstartsbolag, investerare och affärsänglar är samlade under samma tak. Planen är att ha ett utrymme […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.