fredag 17 maj 2024

inloggad som

Nytt bolag utvecklar e-bokstjänst för facklitteratur

|  ,
|  ,

Eduxia har under några år utvecklat en tjänst med digital fack- och studentlitteratur samt digitala kurser. Nu har LU Holding gått in i Eduxia, som bolagiserades i somras.

Bolagets produkt heter Edux, där det för närvarande finns elva böcker och kurser. Diskussioner förs med flera bokförlag. Till en början ligger fokus på medicinska områden. I dagsläget finns bland annat kurser om hjärtultraljud och en kombinerad kurs och e-bok i neurologi och EKG-tolkning.

Medgrundare Daniel Jaraj menar att optimal digital utbildning kräver en kombination av olika medium.

– E-böcker kommer ta sig an mer former som kurser med inbakad multimedia med föreläsning och quiz och liknande grejer, säger Daniel Jaraj.

Eduxia finns i Göteborg och Lund där Daniel Jaraj arbetar på Skånes universitetssjukhus. Precis som medgrundare Araz Rawshani är han läkare i botten med erfarenhet av undervisning på främst universitet. Båda är även författare av böcker inom medicin. LU Holding går in med mindre än en miljon kronor, pengar som ska räcka året ut.

Emily Binks

Eduxia har under några år utvecklat en tjänst med digital fack- och studentlitteratur samt digitala kurser. Nu har LU Holding […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]