onsdag 1 maj 2024

inloggad som

… och går in i Fåhraeus senaste Lundasatsning

Genom Neuromathic har Rikard Berthilsson och Kalle Åström gått in i doldisbolaget UmanSense i Lund. Duon tar också plats i styrelsen, där de gör ordförande Christer Fåhraeus sällskap.

Fåhraeus kom in som delägare i UmanSense i början av året efter en nyemission på strax över en miljon kronor, där han via investmentbolaget Fårö Capital tecknade över 80 procent av aktierna som emitterades. Resterande stod LU Holding för, enligt Bolagsverkets uppgifter.

UmanSense grundades 2014 av vd Cecilia Belfrage, Johan Wassélius och Petter Ericson, och bytte 2015 namn från JayRo.

– Vi utvecklar en medicinteknisk produkt som ska se till att fler strokepatienter får vård i tid. Mer än så vill jag inte säga i nuläget, säger Cecilia Belfrage.

I bolagets årsredovisningar kan man läsa att en klinisk studie genomfördes under 2017 och att de arbetar med att ta fram en ”prototyp för nästa kliniska studie.” Av hemsidan framgår att det rör sig om mobila lösningar.

Inte heller Rikard Berthilsson vill ge fler detaljer om UmanSense teknik men säger att det finns ”vissa synergier” mellan UmanSense och Neuromathic.

Emiliano Strauss

Genom Neuromathic har Rikard Berthilsson och Kalle Åström gått in i doldisbolaget UmanSense i Lund. Duon tar också plats i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad