söndag 3 december 2023

inloggad som

Finskt IT-konsultbolag gör skånsk framstöt

Efter en trevande start planerar finska design- och mjukvaruutvecklingsbolaget Wunderdog det närmaste året dubbla personalstyrkan i Lund till ett total anställda.

Wunderdog har haft en adress i Lund sedan 2017, men den skånska etableringen var egentligen en slump, uppger vd Mika Viskari.

– Vi hade en kille som ville flytta till Lund och som vi inte ville bli av med. Men nu satsar vi på att växa där, säger han till Rapidus.

Wunderdog är inriktat på konsulttjänster inom design och mjukvaruutveckling, med totalt runt 80 anställda i Helsingfors, Berlin och Lund. Bland kunderna finns finska spelutvecklingsbolaget Rovio. Vilka Wunderdog jobbar med i Skåne vill Mika Viskari inte specificera men säger att det handlar om bolag inom fordonsindustri, telekom och finanssektorn.

Wunderdag är med när Arbetsförmedlingen imorgon ordnar IT-rekryteringsmässan på Ideon, den trettonde sedan starten 2012. Totalt har de 65 företagen och organisationerna som ställer ut 700 tjänster att fylla, enligt Arbetsförmedlingens sammanställning. 250 av tjänsterna gäller arbeten i Danmark som förmedlas av Work in Denmark.

– Under många år har mjukvaruutvecklare varit en bristvara, liksom ingenjörer inom mekanik och elektronik. Däremot har det funnits fler projektledare, efter de varsel som varit på Sony Mobile och Ericsson, men nu saknas även den kompetensen, säger Emma Lindgren, strategiskt ansvarig för företagsrelationer på Arbetsförmedlingen.

Bland de som jagar kompetens på rekryteringsmässan finns IT-jättar som Ericsson, Cybercom och IBM men även bolag inom helt andra branscher – som Assa Abloy, Trygg-Hansa och Lantmännen. Klicka här för att se hela listan.

Erik Olausson

Efter en trevande start planerar finska design- och mjukvaruutvecklingsbolaget Wunderdog det närmaste året dubbla personalstyrkan i Lund till ett total […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad