fredag 26 april 2024

inloggad som

Tungt uppbackade Crossborder Technologies likvideras

Teknikbolaget Crossborder Technologies stämma har beslutat likvidera bolaget, bara ett år efter en genombrottsorder från Scania.

Crossborder har utvecklat en lastpall i metall med kompletterande pallkragar och överbyggnader. Efter att ha gått med 7-10 miljoner kronor i förlust per år fick bolaget 2017 sin dittills största order när Scania beställda lastpallar för drygt 1,5 miljoner kronor.

Crossborder har de senaste åren haft en handfull anställda. I senaste bokslutet listas två huvudägare med tillsammans över 70 procent av rösterna: miljardären Mohammed Al-Amoudis svenska bolag Midroc New Technology samt Henry Dunkers Förvaltning, huvudägare till börsnoterade Trelleborg.

Rapidus har varit i kontakt med vd Ulf Olsson, som inte vill kommentera varför bolagsstämman valt att likvidera bolaget eller vad som ska hända med verksamheten och Crossborders tillgångar.

Emiliano Strauss

Teknikbolaget Crossborder Technologies stämma har beslutat likvidera bolaget, bara ett år efter en genombrottsorder från Scania. Crossborder har utvecklat en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.