tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Joint Academy och Poow

Malmöbolaget Joint Academy byter styrelse. Tidigare Minc-chefen Mårten Öbrink lämnar ordförandestolen och Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe avgår som ledamot. Deras poster övertas av Hjalmar Didrikson, partner i nya delägaren Alfvén & Didrikson, samt Anna Klevby Dalgaard, som sitter i styrelsen för ett antal life science-inriktade Stockholmsbolag. Joint Academy, som ett tag hette Arthro Therapeutics, utvecklar en metod för behandling av artros via mobil och dator. Ommöbleringen av styrelsen är en konsekvens av den emission på 65 miljoner kronor som bolaget presenterade förra veckan. Joint Academys vd är Jakob Dahlberg.

Kristian Enkvist, tidigare vd på LTH-avknoppningen AcouSort och utvecklingschef på medicinteknikbolaget HemoCue i Ängelholm, har tagit över som vd på Lundabaserade Poow Application. Bolaget har utvecklat en app som ska hjälpa matvägrande barn – och framför allt barn med psykiska funktionsnedsättningar – att äta genom ett spel.

Rapidus

Malmöbolaget Joint Academy byter styrelse. Tidigare Minc-chefen Mårten Öbrink lämnar ordförandestolen och Lunds universitets innovationsdirektör Linus Wiebe avgår som ledamot. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


  • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl