fredag 26 april 2024

inloggad som

Malmö Startups expanderar till Helsingborg och Lund

Malmö Startups, som bland annat anordnar eventet Startup Live, tar steget till fler skånska städer. I höst håller Helsingborg Startups och Lund Startups sina första event.

I Helsingborg tar organisationen över Growhbgs verksamhet där, utöver nätverksträffar, även hembesök och after work har ingått.

– Vi kommer fortsätta göra detta men med mer Women Entrepeunership och fler regelbundna Startup Coffee; en till två timmar långa event för att se till så att människor träffas och nätverkar, säger ansvarig för Malmö Startups Jeremie Poirier till Rapidus.

Aisha Mossberg blir ansvarig för Helsingborg Startups medan Vala Zulfiu ska leda Lund Startups.

Malmö Startups anordnar Startup Live två gånger om året med över 1.000 besökare. Syftet med organisationen är att föra samman uppstartsbolag och investerare samt att få folk i regionen att nätverka mer genom att anordna event och träffar.

Organisationen finansieras av sponsorer som Sony, Moll Wendén, E.on, Vinge, SEB samt Region Skåne.

– Vår vision är att aldrig ha mer offentliga medel än privata pengar, säger Jeremie Poirier.

Han är medgrundare av Think Accelerator i Helsingborg och Growhbg, som han startade tillsammans med Karsten Deppert för några år sedan.

Fyra personer arbetar i Malmö Startups. I styrelsen sitter Charlotta Tönsgård, Hampus Jakobsson, Joel Larsson, Charlotta Falvin och Karsten Depppert.

Emily Binks

Malmö Startups, som bland annat anordnar eventet Startup Live, tar steget till fler skånska städer. I höst håller Helsingborg Startups […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.