torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Anatomic Studios går online med skräddarsydda protesskal

Malmöbaserade Anatomic Studios har ökat försäljningen av sina designade benprotesskydd, och samarbetar i dag med 21 skandinaviska kliniker. Nu är bolaget i färd med att rulla ut mjukvara som låter användarna själva skräddarsy designen på de 3D-printade protesskydden direkt via hemsidan.

– Målet är att skapa ett användarvänligt gränssnitt som påminner om NikeID, där det är tänkt att man som användare själv ska kunna skräddarsy designen på sin produkt, säger medgrundaren Emelie Strömshed med hänvisning till den amerikanska skojätten.

Mjukvaran har testats under sommaren men det webbaserade användargränssnittet ska rullas ut ordentligt under hösten, och på så sätt möjliggöra mer direktförsäljning till slutkunderna.

Anatomic Studios bildades 2015 av Emelie Strömshed tillsammans med ortopedingenjören Christian Veraeus och industridesignern, tillika vd:n, Staffan Dahlberg. Idén byggde på att designutbudet var lågt bland de befintliga protesskydd som kliniker erbjöd användare. Det är än så länge också genom ortopediska kliniker i Skandinavien som försäljningen sker. Åtta nya samarbeten har inletts sedan årsskiftet, med totalt 21 kliniker i kundbasen.

Enligt Emelie Strömshed tog försäljningen fart under andra kvartalet i år, då omsättningen ökade till 130.000 kronor från 20.000 kronor samma period 2017.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade Anatomic Studios har ökat försäljningen av sina designade benprotesskydd, och samarbetar i dag med 21 skandinaviska kliniker. Nu är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad