söndag 28 april 2024

inloggad som

Ställföreträdande utvecklingsdirektör går till PR-branschen

Daniel Persson lämnar tjänsten som ställföreträdande utvecklingsdirektör på Region Skånes avdelning för regional utveckling. Därmed tar han steget från offentlig verksamhet för ett jobb på PR-byrån Progress PR som öppnar sitt första kontor utanför Stockholm i höst.

– Jag gör min sista dag i Region Skåne den 8 september. Progress PR ska bilda ett dotterbolag: Progress PR Öresund, med fokus på södra Sverige och Danmark. Jag blir vd och delägare i dotterbolaget, säger Daniel Persson till Rapidus.

Han har arbetat som ställföreträdande utvecklingsdirektör sedan 2012, innan dess sysslade han med public affairs på dåvarande Öresundskommiteen. Daniel Persson har även arbetat som stabschef på kommunalrådsavdelningen i Malmö stad.

Till en början är han själv på Progress PR Öresund som ska ha sitt kontor i Malmö.

– Vi har ambitioner att växa, i takt med uppdrag och nya kunder så är tanken att expandera, säger Daniel Persson.

Vem som efterträder honom på Region Skåne är ännu inte klart.

Stockholmsbaserade Progress PR sysslar med strategisk kommunikation och public affairs. Sex konsulter arbetar i bolaget.

Emily Binks

Daniel Persson lämnar tjänsten som ställföreträdande utvecklingsdirektör på Region Skånes avdelning för regional utveckling. Därmed tar han steget från offentlig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.