onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Rekordår för System Verification…

Malmöbaserade System Verifications omsättning ökade med nära en fjärdedel till 156 miljoner kronor och drygt åtta procents lönsamhet 2017. IT-konsultbolaget har nyligen utsett en ny vd och startat ett utvecklingsbolag. Nu ska planerna på att utvidga utlandsexpansionen ta fart.

Redan 2013 öppnade System Verification ett kontor i Sarajevo, Bosnien, som växt stadigt sedan dess.

– Vi har redan befintliga leveranser i flera europeiska länder och kommer ta ställning till vilka som blir aktuella för kontor. Vi tittar framför allt på ett land utöver Bosnien. Sen börjar vi bygga upp en leveranskapacitet på andra sidan Atlanten också, säger grundare Hamdija Jusufagic till Rapidus.

Han lämnade nyligen över vd-posten till Erik Björhäll – som arbetat på System Verification i 14 år, senast som operativ chef – för att fokusera på utlandssatsningen. Målet är att skapa det de kallar ett ”ekosystem” av uppstartsbolag, nya kontor och partnerskap.

– Vi började som ett renodlat test- och testledningsbolag, sen fick vi ett större perspektiv på Quality Assurance, började utveckla tjänster för att kvalitetssäkra i företagens hela digitala resa. Nu bygger vi upp strategiska partnerskap, säger Hamdija Jusufagic.

Bland annat samarbetar System Verification med Malmöbolaget Empear, där Hamdija Jusufagic blev delägare 2016.

– Samarbetet med Empear går ut på vi tillsammans med dem tar fram nya tjänster inom AI som gör det möjligt att leverera till kunder på distans, säger Hamdija Jusufagic.

Empear analyserar stora mängder mjukvarukod och identifierar de mest komplexa delarna – så kallade ”hotspots” – som modifierats ofta och kostar mest att underhålla. System Verification, som sedan starten 2002 arbetat med kvalitetssäkring av mjukvara, arbetar med Empear kring just detta. Bolaget samarbetar även med Softbank Robotics kring maskininlärning.

Jusufagic har också startat ett nytt utvecklingsbolag, Reeinvent, som ska fokusera på hantering och ombyggnad av så kallade legacy-system, föråldrade IT-system som fortfarande är i drift. Reeinvent har redan åtta anställda.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade System Verifications omsättning ökade med nära en fjärdedel till 156 miljoner kronor och drygt åtta procents lönsamhet 2017. IT-konsultbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad