fredag 1 mars 2024

inloggad som

Växande King gasar i Malmö

Blizzardägda spelbolaget King går som tåget, fjolårets omsättning ökade med 400 miljoner dollar. För Malmöstudion innebär det att man under året nyanställer ett trettiotal och förbereder ett nytt spelsläpp.

– Det är ingen hemlighet att vi jobbar med spel som inte är på marknaden ännu – det gör vi. Och det är en av anledningarna till att vi rekryterar så mycket just nu, säger Daniel Svärd, studiochef på King i Malmö, med erfarenhet från bland annat brittiska Betfair.

En annan anledning han hänvisar till är att intäkterna för King som helhet ökar. I årsredovisningen från amerikanska moderbolaget Activision Blizzard framgår det att omsättningen ökade med 400 miljoner dollar till två miljarder dollar i fjol.

Detta trots att man tappat omkring 60 miljoner aktiva spelare under 2017. Ökningen kan till stor del förklaras med en stigande försäljning inom mobilspelen. Dessutom räknas 2016 års omsättning först från uppköpet den 23 februari.

Vid studion i Malmö arbetar sedan några år tillbaka ett 80-tal anställda med att främst utveckla mobilspelen Pet Rescue Saga och Blossom Blast Saga. Innan året är slut ska den siffran upp i omkring 110, Daniel Svärd hoppas kunna rekrytera ett par medarbetare i veckan. Det handlar om alltifrån programmerare och speldesigners till affärs- och dataanalytiker.

Minst ett spelsläpp blir det från Stortorget i Malmö tidigast nästa år. Bolaget vill ännu inte ge fler detaljer, men i den globala årsredovisningen framgår att King-koncernen ska släppa ett nytt ”socialt casinospel” under 2018. Om det är Malmöstudions nya giv återstår att se.

King har förutom i Malmö också spelutveckling i Stockholm, London, Barcelona, Berlin, San Francisco och Seattle. Hur stor andel av omsättningen som Malmöstudion står för vill företaget inte uppge.

Felicia Frithiof

Blizzardägda spelbolaget King går som tåget, fjolårets omsättning ökade med 400 miljoner dollar. För Malmöstudion innebär det att man under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.