tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Copenhagen Fintech först ut i samarbete med en NGO

Finansteknik-centret Copenhagen Fintech och Care Denmark, en del av Care International, startar en tävling för uppstartsbolag i regionen inom finansteknik. Samarbetet är det första danska av sitt slag mellan finansteknik och ulandsorganisationer.

Första projektet handlar om att Care Denmark ska möjliggöra för nomadfolk från Niger att ta lån och få kontanter. Finansteknikbolag kan pitcha sina lösningar till Care Denmark under Copenhagen Fintech Week i juni. Redan nu har Köpenhamnsbolagen Blocktech och Hiveonline anmält förslag, enligt Care Denmark.

– Copenhagen Fintech har även samarbete på andra sidan Öresund och i resten av Skandinavien, och svenska bolag är välkomna att delta i tävlingen, säger generalsekreterare för Care Denmark Rasmus Stuhr Jakobsen till Rapidus.

Samarbetet kan liknas vid en ”dating-plattform” och går initialt ut på att bolagen matchar lösningar med problemställningar valda av Care Denmark. Plattformen är utvecklad av Wazoku, ett av bolagen som sitter i Copenhagen Fintech.

Blir plattformen en succé hoppas Copenhagen Fintechs innovationschef Simon Schou att få till liknande samarbeten med andra NGO:s – även globalt. Han uppskattar att 50-80 danska finansteknikbolag kommer visa intresse för plattformen och att 20-30 kommer delta i den aktuella första tävlingen. Vinnaren får ett samarbete med Care Denmark och 100.000 danska kronor.

Copenhagen Fintech startade 2016 av Finans Denmark, Finansforbundet och Köpenhamns kommun, och stöttas av 150 partner, sponsorer och medlemmar. Centret har vuxit ur lokalerna i Christianshavn och har därför utvidgat med 1.000 kvadratmeter extra på Langeline i Köpenhamn.

Klik her for at se en dansk version af artikeln.

Keld Broksø

Finansteknik-centret Copenhagen Fintech och Care Denmark, en del av Care International, startar en tävling för uppstartsbolag i regionen inom finansteknik. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.