torsdag 29 februari 2024

inloggad som

H&M-uppbackade PinMeTo expanderar i Norden

Efter nyetableringarna i Köpenhamn och Oslo vänder PinMeTo nu blicken mot öst och Finland.

– Vi håller på att anställa en person för Finland nu. Om det blir en finlandssvensk som jobbar från Stockholm vet vi inte, men det är troligt att det blir en person i Helsingfors, säger vd Daniel Melkersson till Rapidus.

Med PinMeTos mjukvara kan företagskedjor nå ut med identisk information, till exempel reakampanjer, till olika sociala medier, karttjänster och sökmotorer. Bolagets analys- och rapporteringsverktyg låter kedjorna se hur folk söker sig till deras lokala plats eller butik.

Kunder är till största del retail-kedjor men gym, försäkringsbolag, mäklare och vaktbolag förekommer också. PinMeTo satsar numera även på andra marknader.

– Framförallt har vi hittat kunder i heta nya branscher som offentlig sektor och kunder med många kontor runt om i världen, säger Daniel Melkersson.

Bland de senaste kunderna syns Assemblin, Sweco och Domstolsverket. I Danmark finns kunderna Rema1000, Joe & The Juice och Fitness World. I Norge syns Varner-Gruppen, där bland annat klädbutiken Bik Bok ingår, och Nordic Choices hotellkedjor Clarion. Det danska kontoret öppnade i höstas och det norska för någon månad sedan.

Under innevarande år satsar PinMeTo på att skala upp säljverksamheten i Malmö. Totalt sysselsätter bolaget 22 personer varav majoriteten i Malmö.

– Vi växer organiskt och anställer i snitt en person i månaden. Vi håller på med en finansieringsrunda just nu och ser att vi kommer öka takten på vår tillväxt kraftigt efter sommaren. Vi har inte satt en exakt summa men det är betydligt mer än tidigare, säger Daniel Melkersson.

I slutet av förra sommaren reste PinMeTo fem miljoner kronor. Bland investerarna syntes H&M CO:LAB, H&M-koncernens investeringsverksamhet för uppstartsbolag.

Under 2017 mer än dubblades bolagets omsättning från fem miljoner kronor 2016. Hittills i år har PinMeTo gjort plusresultat på månadsbasis, uppger Daniel Melkersson.

Grundarna Daniel Melkersson, Petter Palander, Michael Nilsson och Marcus Olsson är tillsammans majoritetsägare. Bland övriga ägare syns entreprenören Lars Wingefors och Axel Johnson-koncernen via investeringsbolaget D-Ax. I Axel Johnson-koncernen ingår bolag som Åhlens och kosmetikakedjan Kicks.

Emily Binks

Efter nyetableringarna i Köpenhamn och Oslo vänder PinMeTo nu blicken mot öst och Finland. – Vi håller på att anställa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.