torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Medeon bygger ut med 3.500 kvadratmeter

Fastighetsbolaget Wihlborgs, som äger husen där Malmöbaserade Medeon Science Park & Incubator finns, har fått besked om bygglov. Det gäller tillbyggnad om 3.500 kvadratemeter till forskningsparken, uppger Wihlborgs vd Anders Jarl för Rapidus. Inflyttning beräknas till om två år.

– Det är en tidskrävande process att förbereda byggande, med projektering och diskussion med kommunen om utformning. Nu är vi klara, endast det formella återstår och vi väntar oss bygglovet vilken dag som helst, säger Anders Jarl, som ska kliva ner som vd och bli arbetande styrelseordförande.

I dag omfattar Medeon-husen cirka 20.000 kvadratmeter. Det befintliga H-huset i nordvästra hörnet kommer att rivas – ett enplanshus i den äldsta delen av byggnaden – och ett nytt fyravåningshus ska byggas. Det nya huset ska innehålla runt 3.500 kvadratmeter kontor som vid behov kan anpassas till enklare laboratorier. Byggkostnaden uppskattas bli cirka 100 miljoner kronor, uppger Anders Jarl.

Bygget planeras komma igång under årets andra kvartal, och huset ska vara inflyttningsklart tidigt år 2020. Rapidus skrev redan 2014 att Medeon skissar på en utbyggnad då de var trångbodda och flera företag stod i kö.

– Vi har länge haft högt söktryck, men sällan haft lokaler att erbjuda, utan vi har löst en del hyresförfrågningar med skohorn och fått avstå andra. Vi kan säga redan nu att flera av våra bolag har expansionsbehov och att detta tillsammans med nya bolag ser ut att leda till en ganska snabb beläggning av de nya lokalerna, säger Medeons vd Ulf G Andersson till Rapidus.

Ett 60-tal företag finns på Medeon som riktar sig till life science-bolag. Forskningsparken ägs av Malmö stad och Wihlborgs.

Elisabet Ottosson

Fastighetsbolaget Wihlborgs, som äger husen där Malmöbaserade Medeon Science Park & Incubator finns, har fått besked om bygglov. Det gäller tillbyggnad om 3.500 kvadratemeter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.