fredag 26 april 2024

inloggad som

Köpet av Third Base mångdubblar B3IT:s närvaro i Skåne

Börsnoterade B3IT har sedan många år en adress i Malmö. Men med köpet av IT-konsultbolaget Third Base mångdubblar B3IT sin närvaro i Skåne, uppger koncernens vd Sven Uthorn för Rapidus.

B3IT betalar 25,7 miljoner kronor för knappt två tredjedelar av Third Base. Bland annat köps den tidigare vd:n Fredrik Tingvall ut. Nuvarande ledning och personal, däribland medgrundaren Stefan Lind, behåller den sista tredjedelen.

Med i köpet följer 34 anställda, främst konsulter inom systemutveckling. B3IT, som noterades på Stockholmsbörsen 2016, har det senaste räkenskapsåret ökat personalstyrkan med drygt 100 personer till över 490. Men i Skåne har IT-konsultkoncernen hittills bara haft ett litet dotterbolag med en handfull anställda och Region Skåne som huvudsaklig kund.

– Konsultbolagens marknad är lokal och vi har hittills haft en ganska liten närvaro i Öresundsregionen. Vår strategi är att växa både med förvärv och organiskt. Third Base är inriktat på systemutveckling, det kan finnas andra områden som vi ska komplettera med genom förvärv i Öresundsregionen, säger Sven Uthorn till Rapidus.

Third Base grundades 2011 och har bland andra Ikea, Spotify och SEB som kunder. Stefan Lind blir kvar på vd-posten i det som döps om till B3 Third Base. B3IT-koncernen ökade senaste räkenskapsåret omsättningen med 27 procent till 620 miljoner kronor.

Erik Olausson

Börsnoterade B3IT har sedan många år en adress i Malmö. Men med köpet av IT-konsultbolaget Third Base mångdubblar B3IT sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.