tisdag 23 april 2024

inloggad som

Riskkapitalbolag tar över växande restaurangkedjan Pinchos

Restaurangkedjan Pinchos har expanderat kraftigt sedan start och syns numera på en rad skånska orter. Bolaget har precis öppnat sin andra restaurang i Malmö och är på väg att etablera sig i Köpenhamn. Parallellt har riskkapitalbolaget Valedo blivit ny majoritetsägare, kan Rapidus berätta.

Hur mycket Valedo investerat i Pinchos vill restaurangkedjans vd och medgrundare Magnus Larsson inte uppge.

– Pengarna går till att göra en utrullning i Europa, vi har insett att vi inte klarar det själva. Vi har påbörjat den, Oslo är öppnat och sedan öppnar vi i Köpenhamn nästa vecka, säger han till Rapidus.

Pinchos serverar mindre rätter där beställningar och betalning sker med en särskild app. Kedjan startade 2012 och har totalt 45 restauranger, med planer på 15 till under året. Utöver Köpenhamn handlar det bland annat om en andra restaurang i Helsingborg. I Skåne finns Pinchos även i Ystad, Kristianstad och Lund.

Stockholmsbaserade Valedo har bland annat de danska bolagen Lakrids samt Joe & The Juice i portföljen. Valedo planerar att investera två miljarder kronor de närmaste 3-5 åren, främst i små och medelstora företag.

Emily Binks

Restaurangkedjan Pinchos har expanderat kraftigt sedan start och syns numera på en rad skånska orter. Bolaget har precis öppnat sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad