måndag 29 april 2024

inloggad som

Implement Consulting Group slår upp portarna i München

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Groups omsättning ökade under senaste räkenskapsåret med drygt 20 procent till 750 miljoner danska kronor. Nu öppnar koncernen sitt första kontor på den tyska marknaden, en etablering som enligt planen ska sysselsätta ett 20-tal personer inom 18 månader.

Implement Consulting Group har i dag närmare 670 anställda, varav merparten är konsulter inom strategiska förändringsprocesser. Det handlar bland annat om förändrade försäljningsrutiner, produktsortiment eller nedläggning och uppstart av fabriker. Den sydsvenska grenen är exempelvis involverad i ett projekt med Stora Enso i halländska Hyltebruk kring nya användningsområden för pappersmassa.

Koncernen har haft kontor i Malmö sedan 2011 och bland de skånska kunderna finns i dag Trelleborg, Alfa Laval och E.on. I senaste bokslutet, som sträcker sig fram till och med juni 2017, ökade omsättningen i det skånska dotterbolaget med 40 procent till 38 miljoner kronor.

– Hittills har tillväxten varit 40 procent även innevarande räkenskapsår, även om ökningen under våren inte ser ut att bli lika stor då våren 2017 var väldigt stark, säger Erik Kayser, partner vid Malmökontoret.

Implement Consulting Group har kontor också i Oslo, Stockholm, Zürich och snart alltså München. I Malmö finns i dag 25 anställda, men den skånska filialen är även tätt knuten till moderbolaget i Hellerup strax norr om Köpenhamn.

– Vi har några svinduktiga konsulter som håller på med ett projekt i Danmark. Och i ett pågående utbildningsprogram för ökad försäljning drar vi nytta av anställda från danska kontoret, säger Erik Kayser.

Implement Consulting Group är personalägt. Vd och grundare är Niels Ahrengot.

Erik Olausson

Köpenhamnsbaserade Implement Consulting Groups omsättning ökade under senaste räkenskapsåret med drygt 20 procent till 750 miljoner danska kronor. Nu öppnar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.