fredag 17 maj 2024

inloggad som

Köpenhamnsbolag med svensk uppbackning nosar på marknaden

Köpenhamnsbaserade Hiveonline räknar med att få sin app för säkrare betalningar på banan inom ett halvår. Det efter att bolaget i november tog in totalt sex miljoner danska kronor från svenska investeraren Torbjörn Nilsson, vd för Sebbot Invest, och hans affärspartner Håkan Birging.

Det svenska riskkapitalet innebär att Hiveonline från och med juli i år kommer börja ta betalt för sin app. Den gör det enklare att hålla koll på en affärspartners soliditet – innan man skriver på något avtal.

– Vi letar särskilt kunder i Danmark och Sverige inklusive Sydsverige, säger Hiveonlines brittiska vd Sofie Blakstad till Rapidus.

Hiveonline bor nu i finansteknik-kollektivet Copenhagen Fintech, men har även kontor i Stockholmsbaserade Fintech Hub. Härifrån testas bolagets teknik i bland annat Ghana och Australien som en förberedelse inför en global expansion.

– Vi får i ögonblicket feedback från en handfull testkunder med bra återkoppling. Men marknaden i Danmark och Sverige blir vårt huvudfokus i år. Hittills betalar testkunderna inte, men det ska kunderna göra efter juli, säger Sofie Blakstad.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade Hiveonline räknar med att få sin app för säkrare betalningar på banan inom ett halvår. Det efter att bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad