torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Nytt nordiskt finansteknik-center har växtvärk – letar kapital

Copenhagen Fintech är i full färd med att utöka lokalerna i Köpenhamn och förgrena sig till Århus. För att elda på utvecklingen av ett stärkt nordiskt samarbete inom finansiell teknik har ledningen gett sig ut på jakt efter drygt fyra miljoner danska kronor.

Copenhagen Fintech har just nu 50 bolag och 170 personer i lokalerna på Christianshavn i Köpenhamn. Där är fullt och en kölista har upprättats – därför utvidgar nu Copenhagen Fintech med 1.000 kvadratmeter extra på Langelinie vid havet i Köpenhamn. Inte minst är begränsningarna på den danska marknaden bakgrund till jakten på kapital.

– Det går bra för den danska fintech-marknaden, men marknaden är mycket liten och vi kan göra mycket mer om vi får bättre tillgång till de nordiska marknaderna också, säger Copenhagen Fintechs innovationschef Simon Schou till Rapidus.

Han är medgrundare till det nya nordiska samarbetet, som startade i november, och ska koppla samman nordisk finansteknik i samarbete med föreningen Øresund Fintech i Helsingborg. Syftet med samarbetet är även att skapa en axel över Öresund för ny teknik i digitala bankaffärer och betalningar, som redan i dag gör Norden till ett av de mest kontantlösa områdena i världen.

Samtliga nordiska länder har egna finansteknik-center. I Danmark undersöker man nu möjligheten att utvidga Copenhagen Fintech med en uppstarts-miljö i Jyllands huvudstad Århus. Bland planerna i det utvidgade, nordiska finansteknik-samarbetet, finns gemensamma delegationsbesök till finansteknik-center utomlands, gemensamma event och konferenser – samt ökad förmåga att locka talanger och investerare till den nordiska regionen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Copenhagen Fintech är i full färd med att utöka lokalerna i Köpenhamn och förgrena sig till Århus. För att elda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad