söndag 12 maj 2024

inloggad som

Arjo expanderar med nytt våningsplan

Getinge-avknoppningen Arjo, som har sin första handelsdag på Nasdaq Stockholm i dag, samlar sina globala ledningsresurser till huvudkontoret i Malmö. Det uppger vd Joacim Lindoff för Rapidus via telefon strax efter att ha ringt i börsklockan i Stockholm.

– Vi flyttar flera globala funktioner till huvudkontoret i Malmö, bland annat organisationen som driver våra förvärvsprojekt och andra globala projekt, och dessutom de globala marknadsfunktionerna. Nästan hela ledningen, sju av tio personer, kommer att vara placerade i Malmö. Vi bygger även upp huvudkontorsfunktioner som finans och global HR och har därför tagit ytterligare en våning i anspråk i huset där vi sitter, säger han till Rapidus.

Malmöbolaget utvecklar medicinska hjälpmedel till vården. Det rör sig om bland annat sjukhussängar, lyftanordningar samt utrustning för behandling av ligg- och trycksår. Bolaget sysselsätter 5.900 personer i mer än 60 länder. Handeln av Arjos aktier inleddes klockan nio idag på kursen 26 kronor, vilket innebär ett börsvärde på 6,6 miljarder.

Getinge meddelade i november i år beslutet att knoppa av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, mer känt under varumärket ArjoHuntleigh, till nybildade Arjo AB efter några år av vikande försäljningssiffror. Förra årets försäljning uppgick till 7,8 miljarder kronor.

Den största minskningen har verksamheten i USA stått för, uppger vd Joacim Lindoff. Planen är att vända den verksamheten och få en organisk tillväxt med uppåt fyra procent per år från 2018.

Malmökontoret hade tidigare 100 anställda, inom marknad och produktutveckling, och kommer 2019 ha ökat till 120 anställda, enligt Joacim Lindoff.

Historien bakom medicinteknikbolaget Arjo började på 1950-talet då Arne Johansson startade en mekanisk verkstad i Eslöv som tidigt börjar rikta in sig på vårdsektorn. 1995 köps bolaget upp av Getinge och bildade tillsammans med brittiska Huntleigh varumärket ArjoHuntleigh.

Elisabet Ottosson

Getinge-avknoppningen Arjo, som har sin första handelsdag på Nasdaq Stockholm i dag, samlar sina globala ledningsresurser till huvudkontoret i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen