fredag 17 maj 2024

inloggad som

SEB stänger avdelning för aktiehandel i Malmö

|  ,
|  

Sex anställda i Malmö berörs när SEB stänger sin skånska avdelning för aktiehandel och koncentrerar verksamheten till Göteborg och Stockholm. Samtidigt har uppstickaren Nordnet öppnat sin första skånska filial.

Avdelningen för aktiehandel har varit del av SEB:s verksamhet för så kallad private banking, det vill säga rådgivning till företagare och förmögna privatpersoner. Att avdelningen bommats igen i Malmö hänger ihop med ett ändrat kundbeteende där nätet spelar allt större roll, uppger SEB:s presschef Frank Hojem till Rapidus.

– Detta har handlat om klassiskt aktiemäkleri. I dag är det färre som efterfrågar aktiv aktiehandel och det finns en rad digitala tjänster online, säger han till Rapidus.

Han räknar med att de sex anställda som berörs av stängningen ska kunna få andra arbetsuppgifter inom banken och betonar att private banking-verksamheten är fortsatt viktig för SEB.

Private banking-marknaden är även det som lockat Nordnet att under hösten öppna kontor i Malmö, initialt med ett par anställda på plats. Sedan tidigare har nätbanken en filial i Köpenhamn.

Erik Olausson

Sex anställda i Malmö berörs när SEB stänger sin skånska avdelning för aktiehandel och koncentrerar verksamheten till Göteborg och Stockholm. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad