onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Försenad produktlansering ger “mellanår” för Mionix

Malmöbaserade Mionix växer, men långsammare än tänkt, efter att lanseringen av deras nya produktsortiment av designade tangentbord och möss för datorspelare försenades. 2017 blir ett tufft mellanår, uppger vd Carl Silbersky.

Mionix grundades i Växjö 2008, men flyttade till Malmö när Carl Silbersky tillträdde som vd 2014. Företaget har från början specialiserat sig på att utveckla hårdvara som avancerade möss, tangentbord och hörlurar för datorspelare. I början av 2017 var planen att lansera ett helt nytt sortiment av designade och färgglada produkter som skulle tilltala fler än bara spelare.

– Tangentbord och möss är i dag antingen svarta och trista, eller aluminium och stelt. Vi lanserar något helt nytt, säger Carl Silbersky till Rapidus.

I somras offentliggjorde de planerna på en börsnotering. Samtidigt drog produktlanseringen ut på tiden. Först under hösten kom det nya sortimentet ut på marknaden, vilket gjorde att bolaget tappade ”månader i tillväxt”.

– Vårt fokus nu är att växa. Och vi växer starkt i Norden, Europa, Japan och USA. Men det är 2018 som bolaget fullt ut får bevisa sig, säger Carl Silbersky.

Han siktar på att bolaget ska tredubbla omsättningen 2018. I år beräknas den däremot landa på ungefär samma nivåer som verksamhetsåret som löpte från juli 2015 till december 2016, det vill säga drygt 30 miljoner kronor.

Som Rapidus rapporterade i går har Mionix just fått en ny teknikchef. I notisen förväxlades han dock med en annan person, rätt ska vara Martin Mellstam med en bakgrund från bland annat Animus Home och i dag produktutvecklare på Mionix. Rapidus beklagar förväxlingen.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade Mionix växer, men långsammare än tänkt, efter att lanseringen av deras nya produktsortiment av designade tangentbord och möss för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Krympning kan bli stort för Alix Labs

    AI kräver superstarka processorer, men de ska också vara små. Alix Labs i Lund, med vd Jonas Sundqvist, har en maskin som krymper dem. Med global lansering i sikte har bolaget säkrat större delen av en nyemission på 165 Mkr.

  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Därför nappar Doro på norska budet

    Det noterade Malmöbolaget Doros styrelse rekommenderade i förra veckan ägarna att acceptera ett bud från norska Xplora. Nu förklarar styrelseordförande Juha Mört hur de resonerar.

  • Google öppnar dörren för Zaplox

    Först Apple Wallet, sedan Google Wallet. I sommar har Lundabolaget Zaplox, med vd Tess Mattisson, lanserat världens första digitala hotellnyckellösning för Android-användare, framtagen i samarbete med Google. En första installation finns på Petter Stordalens hotell Clarion Hotel Post i Göteborg.

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Årets börsraket hoppas på genombrott i år

    Magnus Andersson är vd för det skånska företag som gått bäst på börsen hittills i år. Han ser fram emot att teckna avtal med kunder innan året är slut.

  • Ny optimism i Precise

    Precise Biometrics har haft en tuff period med negativa resultat fem kvartal i rad, men vd Joakim Nydemark hoppas att ny teknik i mobiltelefoner ska få försäljningen att lossna.