torsdag 11 juli 2024

inloggad som

Försenad produktlansering ger “mellanår” för Mionix

Malmöbaserade Mionix växer, men långsammare än tänkt, efter att lanseringen av deras nya produktsortiment av designade tangentbord och möss för datorspelare försenades. 2017 blir ett tufft mellanår, uppger vd Carl Silbersky.

Mionix grundades i Växjö 2008, men flyttade till Malmö när Carl Silbersky tillträdde som vd 2014. Företaget har från början specialiserat sig på att utveckla hårdvara som avancerade möss, tangentbord och hörlurar för datorspelare. I början av 2017 var planen att lansera ett helt nytt sortiment av designade och färgglada produkter som skulle tilltala fler än bara spelare.

– Tangentbord och möss är i dag antingen svarta och trista, eller aluminium och stelt. Vi lanserar något helt nytt, säger Carl Silbersky till Rapidus.

I somras offentliggjorde de planerna på en börsnotering. Samtidigt drog produktlanseringen ut på tiden. Först under hösten kom det nya sortimentet ut på marknaden, vilket gjorde att bolaget tappade ”månader i tillväxt”.

– Vårt fokus nu är att växa. Och vi växer starkt i Norden, Europa, Japan och USA. Men det är 2018 som bolaget fullt ut får bevisa sig, säger Carl Silbersky.

Han siktar på att bolaget ska tredubbla omsättningen 2018. I år beräknas den däremot landa på ungefär samma nivåer som verksamhetsåret som löpte från juli 2015 till december 2016, det vill säga drygt 30 miljoner kronor.

Som Rapidus rapporterade i går har Mionix just fått en ny teknikchef. I notisen förväxlades han dock med en annan person, rätt ska vara Martin Mellstam med en bakgrund från bland annat Animus Home och i dag produktutvecklare på Mionix. Rapidus beklagar förväxlingen.

Felicia Frithiof

Malmöbaserade Mionix växer, men långsammare än tänkt, efter att lanseringen av deras nya produktsortiment av designade tangentbord och möss för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

  Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

 • Precis vad Precise behövde

  Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.

 • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

  Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

 • Årets börsraket hoppas på genombrott i år

  Magnus Andersson är vd för det skånska företag som gått bäst på börsen hittills i år. Han ser fram emot att teckna avtal med kunder innan året är slut.

 • Ny optimism i Precise

  Precise Biometrics har haft en tuff period med negativa resultat fem kvartal i rad, men vd Joakim Nydemark hoppas att ny teknik i mobiltelefoner ska få försäljningen att lossna.

 • Doro värvar vd från Simris

  Simris Groups avgående vd Julian Read har utsetts till ny vd för teknikföretaget Doro från och med juni. Han efterträds på Simris av en brittisk life science-veteran.

 • Acconeer ber om 150 miljoner

  Radarsensorbolaget Acconeer i Malmö fortsätter att blöda och har därför beslutat om en företrädesemission på 150 miljoner kronor.

 • Ny kärnkraft ger strålande framtid

  Ny kärnkraft är i ropet. Inte bara i Sverige utan över hela världen. En doldis i Helsingborg rider på vågen och kammar hem stororder i Storbritannien.

 • Upprustningen ökar hennes affär

  Marie Bengtsson, vd för IT-företaget Advenica i Malmö, noterar rekordförsäljning under 2023. Bakom tillväxten ligger främst försvarets beställningar av utrustning för krypterad information.