fredag 17 maj 2024

inloggad som

Nytt nordiskt finansteknik-center sträcker sig över sundet

Ett nytt nordiskt samarbete – på båda sidor Öresund – ska främja uppstartsbolag inom finansteknik i Norden. Copenhagen Fintech har just haft ett möte med föreningen Øresund Fintech i Helsingborg för att skapa en axel över sundet.

– Vi har bestämt oss att köra igång nu – även om det just nu mer har karaktären av en lös, nordisk allians än en egentlig organisation. Vi är organiserade mycket annorlunda i exempelvis Danmark än Sverige och är olika stora, men det kan sluta med att vi organiserar oss under namnet ”Nordisk Fintech”, säger Simon Schou, chef för digital information på Copenhagen Fintech.

På under ett år har Copenhagen Fintech vuxit explosivt med uppstartsbolag som flyttat in. Enligt uppdaterade siffror finns i dagsläget 50 bolag och 170 människor i organisationens lokaler mitt i Köpenhamn.

Idén om ett nordiskt finansteknik-center ses som en språngbräda för uppstartsbolagen både internt till Norden och till resten av världen, eftersom man i Norden är snabba med att införa ny teknik i digitala bankaffärer och betalningar. Exempelvis är de nordiska länderna några av världens mest kontantlösa.

– Det gäller att vi delar erfarenheter, teknologier och skapar matchmaking för att få synergi. Vi kommer sända folk till varandras möten, event och konferenser. Vi ska även skapa gemensamma, nordiska event, som kan locka såväl talanger som investerare, säger Simon Schou till Rapidus.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Ett nytt nordiskt samarbete – på båda sidor Öresund – ska främja uppstartsbolag inom finansteknik i Norden. Copenhagen Fintech har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad